Windows 7: vervang hem op tijd door een gratis makkelijke Linux


Terug naar de thuispagina


Kort samengevat is de beste aanpak: vervang Windows 7 snel door deze makkelijke gratis Linux.

Wilt u meer informatie, lees dan door.


Windows 7 wordt levensgevaarlijk op het internet

14 januari 2020 wordt de Dag des Oordeels voor Windows 7: namelijk de dag waarop de ondersteuning met veiligheidsreparaties zal ophouden. Microsoft zal er dan de stekker volledig en definitief uit trekken. Windows 7 zal dan officieel dood zijn.

Weliswaar zullen sommige antivirusbedrijven (merkwaardig genoeg!) voor Windows 7 waarschijnlijk nog doorgaan met het verstrekken van nieuwe antivirusdefinities, maar Windows 7 zelf zal met ingang van 14 januari 2020 geen veiligheidsreparaties meer krijgen.

Heel vreemd. Het is te vergelijken met een bouwmarkt zegt: de dijken worden niet meer gerepareerd, maar we gaan nog wel gewoon door met het verkopen van emmertjes en rubber laarzen....

Windows 7 zal met ingang van 14 januari 2020 ongeschikt zijn voor het internet: u kunt hem dan alleen nog maar veilig gebruiken wanneer u geen internetverbinding heeft. Er zal ongetwijfeld een lawine aan internetaanvallen komen op Windows 7, want dat is immers prijsschieten op een stilstaand doel.

Wacht problemen en ellende niet af, maar neem tijdig uw maatregelen!


De beste optie is: vervang Windows 7 door deze makkelijke gratis Linux.


Uitgebreidere uitleg van de drie opties die u hebt:


Optie 1. U stapt over naar een gebruikersvriendelijke gratis Linux, die nog wel veiligheidsupdates krijgt.

Nadelen:
- Het installeren en netjes afwerken kost u ongeveer twee uur.

- U moet wennen aan Linux. Dat is in het geval van Linux Mint Xfce trouwens een kleinigheid, want die is recht-toe recht-aan en lijkt sterk op Windows 7.


Optie 2. U installeert een illegale Windows 10 op de oude computer.

Nadelen:
- De aanbieders van de illegale Windows kunnen er ongezien kwaadaardige programma's in hebben gestopt: hoe kunt u ze ooit vertrouwen?

- U kunt er niet mee internetbankieren: de Nederlandse banken compenseren schade wegens internetfraude alleen nog maar, wanneer er geen illegale programmatuur op de computers van de slachtoffers staat.


Optie 3. U koopt een nieuwe computer met voorgeĆÆnstalleerde Windows 10, en brengt de 7-machine naar de milieustraat.

Nadelen:
- Het kost u een hoop geld.

- U moet wennen aan Windows 10.


Optie 1 is de aantrekkelijkste voor een smalle beurs. Bovendien kan het sowieso een leuke kans zijn om eens kennis te maken met Linux!

En.... wat hebt u te verliezen? Als Linux u uiteindelijk niet zou bevallen, dan kunt u immers gewoon alsnog die nieuwe computer met Windows 10 gaan kopen....


Maar welke Linux dan?

Windows 7-machines zijn uiteraard al wat ouder. Dat beperkt de keuze enigszins, want ook de systeemeisen van de meeste soorten Linux zijn toegenomen.

De beste keuze is waarschijnlijk de lichtgewicht Linux Mint Xfce (veiligheidsupdates tot mei 2023). Standaard (uit-de-doos) compleet, inclusief volwaardig Office-pakket, en het menu lijkt op dat van Windows 7.


Ook Microsoft Office vervangen?

Ook de veiligheidsreparaties voor uw huidige versie van Microsoft Office kunnen ten einde zijn. Dus ook hiervoor kan gelden: stap snel over op een nieuwere versie van Microsoft Office die nog wel wordt ondersteund.

Of stap over naar de gratis en goede Libre Office, die een volledig en uitstekend alternatief is voor Microsoft Office.

Libre Office is zowel beschikbaar voor Windows als voor Linux; in Linux Mint Xfce is Libre Office al standaard aanwezig.


Onderneem nu actie!

Tot slot: wacht niet langer, maar ga nu al aan de slag!

Installeer Linux Mint gewoon naast Windows 7, zodat u een tweevoudig opstartbare machine krijgt. U kiest dan telkens welk besturingssysteem u wil opstarten.

Daardoor kunt u Windows 7 blijven gebruiken, ook al is het dan straks zonder internetverbinding. Voor al uw internetactiviteiten gebruikt u dan uitsluitend Linux Mint.


Op de inhoud van deze webstek is een Creative Commons-licentie van toepassing.

Algemeen voorbehoud en uitsluiting aansprakelijkheid

Terug naar de thuispagina