Terug naar de thuispagina
Kort samengevat is de beste aanpak: vervang Windows 7 of 8 snel door deze makkelijke gratis Linux.
Wilt u meer informatie, lees dan door.
Windows 7 en 8 zijn levensgevaarlijk op het internet
14 januari 2020 was de Dag des Oordeels voor Windows 7: namelijk de dag waarop zijn ondersteuning met veiligheidsreparaties ophield. Microsoft heeft er de stekker volledig en definitief uitgetrokken. Windows 7 is officieel dood.
Weliswaar gaan sommige antivirusbedrijven (merkwaardig genoeg!) voor Windows 7 nog door met het bijwerken van hun antivirusprogramma's, maar Windows 7 zelf krijgt sinds 14 januari 2020 geen veiligheidsreparaties meer.
Heel vreemd. Het is te vergelijken met een bouwmarkt zegt: de overheid repareert de dijken niet meer, maar we gaan nog wel gewoon door met het verkopen van emmertjes en rubber laarzen....
Windows 7 is sinds 14 januari 2020 ongeschikt voor het internet: u kunt hem alleen nog maar veilig gebruiken wanneer u geen internetverbinding heeft. Er is een lawine aan internetaanvallen op Windows 7, want dat is immers prijsschieten op een stilstaand doel....
Wacht problemen en ellende niet af, maar neem snel uw maatregelen!
De beste optie is: vervang Windows 7 of 8 door deze makkelijke gratis Linux.
Uitgebreidere uitleg van de drie opties die u hebt:
Optie 1. U stapt over naar een gebruikersvriendelijke gratis Linux, die wel veiligheidsreparaties krijgt.
Nadelen:
- Het installeren en netjes afwerken kost u ongeveer twee uur.
- U moet wennen aan Linux. Dat is in het geval van Linux Mint Xfce trouwens een kleinigheid, want die is recht-toe recht-aan en lijkt sterk op Windows 7.
Optie 2. U installeert Windows 10 op de oude computer.
Nadelen:
- Windows 10 is een stuk zwaarder dan Windows 7 of 8, en dus ongeschikt voor veel oude apparatuur.
- U moet wennen aan Windows 10.
Optie 3. U koopt een nieuwe computer met voorgeïnstalleerde Windows 10, en brengt de 7-machine naar de milieustraat.
Nadelen:
- Het kost u een hoop geld.
- U moet wennen aan Windows 10.
Optie 1 is de aantrekkelijkste voor een smalle beurs. Bovendien kan het sowieso een leuke kans zijn om eens kennis te maken met Linux! In Linux Mint Xfce kunt u internetten met Google Chrome of Firefox, mediabestanden afspelen met VLC, tekstverwerken met Libre Office en e-mailen met Mozilla Thunderbird. Zoals u misschien onder Windows ook al deed....
En.... wat hebt u te verliezen? Als Linux u uiteindelijk niet zou bevallen, dan kunt u immers gewoon alsnog die nieuwe computer met Windows 10 gaan kopen....
Maar welke Linux dan?
Windows 7-machines zijn uiteraard al wat ouder. Dat beperkt de keuze enigszins, want ook de systeemeisen van de meeste soorten Linux zijn toegenomen.
De beste keuze is waarschijnlijk de lichtgewicht Linux Mint Xfce (veiligheidsreparaties tot mei 2029). Standaard (uit-de-doos) compleet, inclusief volwaardig Office-pakket, en het menu lijkt op dat van Windows 7.
Ook Microsoft Office vervangen?
Ook de veiligheidsreparaties voor uw huidige versie van Microsoft Office kunnen ten einde zijn. Dus ook hiervoor kan gelden: stap snel over op een nieuwere versie van Microsoft Office die nog wel wordt ondersteund.
Of stap over naar de gratis en goede Libre Office, die een volledig en uitstekend alternatief is voor Microsoft Office.
Libre Office is zowel beschikbaar voor Windows als voor Linux; in Linux Mint Xfce is Libre Office al standaard aanwezig.
Onderneem nu actie!
Tot slot: wacht niet langer, maar ga nu al aan de slag!
Installeer Linux Mint gewoon naast Windows 7, zodat u een tweevoudig opstartbare machine krijgt. U kiest dan telkens welk besturingssysteem u wilt opstarten.
Daardoor kunt u Windows 7 blijven gebruiken, ook al is het dan zonder internetverbinding. Voor al uw internetactiviteiten gebruikt u dan uitsluitend Linux Mint.
Op de inhoud van deze webstek is een Creative Commons-licentie van toepassing.
Algemeen voorbehoud en uitsluiting aansprakelijkheid
Terug naar de thuispagina