Over mij


Terug naar de thuispagina


Wat weet de auteur van Linux af?

Allereerst: deze website is geen officiƫle website van Linux Mint, noch is zij gelieerd aan Linux Mint. Hoewel er logo's van Linux Mint staan op vele pagina's, is dat slechts versiering. Dit is een persoonlijke, volledig onafhankelijke website. U krijgt onafhankelijk advies.

Ik ben een Linuxgebruiker uit Nederland. Mijn kennis van Linux is die van een ervaren eindgebruiker. Niet meer, maar ook niet minder.

De basis van de tips en handleidingen die ik geef, heb ik meestal niet zelf bedacht. Wat ik wel heb gedaan, is goede instructies verzamelen. Die heb ik zelf eerst uitgeprobeerd. Daarna heb ik ze volledig herschreven, om ze zo eenvoudig, helder en duidelijk mogelijk te maken.

Vervolgens heb ik ze hier gepubliceerd. Voor mezelf, als geheugensteuntje. En voor anderen, die informatie over Linux zoeken.

Op een warme zomeravond in 2006 ben ik voor het eerst serieus aan de slag gegaan met Linux, en wel met de onvolprezen Ubuntu 6.06 Dapper Drake (wat was die goed, maar ook: wat heeft Linux een enorme ontwikkeling doorgemaakt sindsdien!). Omdat ik ontevreden was over de veiligheid van Windows, maar ook uit nieuwsgierigheid naar Linux.

Sindsdien ben ik een voltijds gebruiker van dit mooie, veilige en veelzijdige besturingssysteem.

Ik heb inmiddels veel Linuxdistributies uitgeprobeerd. Maar de laatste jaren gebruik ik eigenlijk alleen nog leden van de Ubuntufamilie en Linux Mint. Die bevallen mij het beste: ze zijn makkelijk in het gebruik, compleet en betrouwbaar. Bovendien zijn ze goed en langdurig ondersteund met veiligheids- en foutreparaties, en zijn ze voorzien van een behoorlijke kwaliteitscontrole.

Ik heb veel plezier beleefd aan Linux, en dat is nog steeds het geval. Ik hoop dat dit ook voor u gaat gelden!

Linus Torvalds, de man die de eerste versie van Linux maakte, antwoordde eens op de vraag waarom hij aan Linux werkte: "Just for fun", oftewel "Gewoon voor de lol!". Dat is ook voor mij een belangrijke reden om Linux te gebruiken.

Met vriendelijke groet, Pjotr.

Op de inhoud van deze webstek is een Creative Commons-licentie van toepassing.

Algemeen voorbehoud en uitsluiting aansprakelijkheid

Terug naar de thuispagina