Stel Google in voor de zoekbalk van Firefox


Terug naar de thuispagina


Linux Mint heeft Yahoo ingesteld als standaardzoekmachine in de zoekbalk van Firefox. Dat is niet ideaal: de meeste mensen geven de voorkeur aan Google.

Mint heeft het moeilijk gemaakt om Yahoo te veranderen in Google, maar hieronder staat hoe u dat voor elkaar kunt krijgen.

Let op: wanneer u de zoekbalk gebruikt met de standaardzoekmachine Yahoo, verdient Linux Mint wat geld wanneer u op een advertentie klikt in de zoekresultaten. U zou kunnen overwegen om de ontwikkeling van Linux Mint te ondersteunen door in plaats daarvan een donatie te doen.

1. Klik op het vergrootglaasje naast de zoekbalk in Firefox. Zie onderstaande schermafdruk:

2. Klik daarna op Zoekinstellingen wijzigen. In het venster dat dan verschijnt, klikt u op Meer zoekmachines toevoegen... Zie onderstaande schermafdruk (klik erop om hem te vergroten):

3. In de webpagina die dan verschijnt, schuift u helemaal naar onderen, naar het onderdeel "commercial engines". Klik op het logo van Google, in het midden van de rij "commercial engines". Zie onderstaande schermafdruk (klik erop om hem te vergroten):

4. Daarna klikt u wederom op het kleine vergrootglaasje in de zoekbalk (er staat nu een plusteken bij) en klikt u op 'Google' toevoegen. Zie onderstaande schermafdruk:

5. Nu klikt u wederom op Zoekinstellingen wijzigen. Daarna verandert u de standaardzoekmachine in Google. Zie onderstaande schermafdruk (klik erop om hem te vergroten):

6. Als laatste stap sluit u Firefox en start u hem opnieuw. Klik op het kleine vergrootglaasje naast de zoekbalk om uw standaardzoekmachine na te kijken. Die zou er nu zo uit moeten zien als op onderstaande schermafdruk:


Nog meer tips?

Wilt u meer tips en trucs? U vindt er nog veel meer op deze webstek!

Zoals deze:

Maak uw Linux Mint sneller

Maak Linux Mint veilig schoon

Vermijd 10 fatale vergissingen


Op de inhoud van deze webstek is een Creative Commons-licentie van toepassing.

Algemeen voorbehoud en uitsluiting aansprakelijkheid

Terug naar de thuispagina